Dubbele Testverplichting Deels Afgeschaft Voor Reizigers

Published Apr 22, 21
7 min read

Dubbele Testverplichting Deels Afgeschaft Voor Reizigers

U moet als reiziger (van 13 jaar of ouder) uit een hoogrisicoland een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan laten zien. Of in het bezit zijn van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen. En een negatieve NAAT(PCR)-test die is afgenomen maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland.

Reizigers Op Schiphol Gepakt Met Valse CoronatestenOutsight Travel Biedt Reizigers Sneltest En Certificaat

Read this information about the Compulsory negative COVID-19 test result and declaration in English. De negatieve NAAT (PCR)-test is nodig omdat reizigers uit hoog-risicogebieden een risico vormen op de import en verspreiding van het coronavirus. De verplichte testuitslagen vervangen nooit andere coronamaatregelen, zoals het inreisverbod, quarantaine of vaccinatie. Daarom moeten reizigers van 13 jaar en ouder een negatieve testuitslag kunnen laten zien als zij naar Nederland reizen.

Pcr Test - Verplichte Covid-19 Coronatest Voor Reizigers

U moet een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien als u: uit een hoogrisicoland komt. Dat is een land die niet op de lijst van veilige landen staat; per vliegtuig, schip, internationale trein en bus naar Nederland reist. Ook als u op doorreis bent. PCR test reisverklaring. U betaalt de kosten voor de COVID-19-test zelf.

Als u de luchthaven verlaat tijdens de overstap, telt dit als een nieuwe reis. Dan moet u ook een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan laten zien. Of in het bezit zijn van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden en een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland.

Non Corona Verklaring

De testuitslag blijft geldig tijdens de overstap en eventuele vertraging. Dan moet u een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland kunnen tonen. De eis voor een extra sneltest is sinds 16 maart 2021 komen te vervallen - Coronatest voor reizigers. Als u naar Nederland reist, kan u gevraagd worden om de volgende documenten: De negatieve testuitslag is verplicht voor alle reizigers die met personenvervoer reizen.

U mag de testuitslag ook digitaal laten zien, bijvoorbeeld op uw telefoon. De negatieve sneltestuitslag geldt voor alle reizigers die uit een hoogrisicogebied komen met het vliegtuig of de ferry. En die geen negatieve NAAT (PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan kunnen laten zien. Coronatest vakantie - Bestemmingen, procedure. Er zijn eisen aan de negatieve sneltestuitslag.

Corona: Reisrestricties En Reisadviezen

De testverklaring hoeft u alleen te laten zien als u vertrekt uit een land buiten de Europese Unie (EU) of buiten het Schengengebied (PCR test reisverklaring). En als u zelf geen burger van een EU- of Schengenland bent. De gezondheidsverklaring geldt alleen als u met het vliegtuig reist. Bij een aantal vliegtuigmaatschappijen is dit digitaal bij het inchecken.

Reizigers Op Schiphol Gepakt Met Valse CoronatestenRegeling Verplichte Coronatest Voor Reizigers Uit Buitenland

Reist u met het vliegtuig of de ferry? Toon deze documenten voor vertrek aan de lucht- of scheepvaartmaatschappij. Kloppen uw documenten niet? Dan mag u niet aan boord - PCR-test voor reizigers. Komt u uit een land binnen of buiten de Europese Unie/Schengen? Dan kan een medewerker van de veiligheidsregio u op het vliegveld in Nederland vragen om uw documenten te laten zien.

Vereniging Van Kleinschalige Reisorganisaties

Kloppen uw documenten niet en bent u een burger van een land buiten de Europese Unie/Schengen? Dan kan de Koninklijke Marechaussee u de toegang tot Nederland weigeren. Ook kan een medewerker van de veiligheidsregio u op het vliegveld in Nederland vragen om uw documenten te laten zien. De verplichte negatieve testuitslagen zijn een aanvulling op andere maatregelen om verspreiding van het coroanvirus te voorkomen - PCR test reisverklaring.

Nog steeds geldt dat u van buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland mag reizen als u bent uitgezonderd op het EU-inreisverbod. Een negatieve test is geen vervanging van de thuisquarantaine. Ook bij een negatieve test blijft u 10 dagen thuis. U kunt zich op de 5e dag na aankomst in Nederland opnieuw laten testen om de quarantaineduur te verkorten.

Toch Geen Verplichte Coronatest Voor Terugkerende Reizigers

Negatieve Pcr-test Blijft Verplicht Voor ReizigersReiziger Vanuit Risicogebied Moet Negatief Testen

Voor uw reis naar Nederland kunt u gebruik maken van de Quarantaine Reischeck. Dit is een digitale checklist met de stappen die u moet nemen na terugkeer van uw (noodzakelijke) reis. U moet ook een negatieve testuitslag laten zien als u gevaccineerd bent tegen het coronavirus - Reizen en coronavirus - GGD Amsterdam. Sommige mensen blijven na het doormaken van corona positief testen - PCR test reisverklaring.

Coronatest Voor Reizigers, Bedrijven En ZorgPcr Test - Verplichte Covid-19 Coronatest Voor Reizigers

Voor deze mensen geldt per 3 maart het volgende: Als u corona heeft doorgemaakt en daardoor geen negatieve NAAT-testuitslag kan overleggen, mag u toch reizen als u de volgende documenten kunt tonen: positieve NAAT-testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud; positieve NAAT-testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland; negatieve sneltestuitslag voor vertrek van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan.

Dubbele Testverplichting Deels Afgeschaft Voor Reizigers

Op 'Nederland Wereldwijd' staat een lijst met locaties voor PCR- en sneltesten in het buitenland. De volgende personen hebben geen NAAT (PCR)-testuitslag nodig, maar wel een sneltestuitslag: Het gaat om zeevarenden in het bezit van een zeemansboekje en om personen werkzaam in het goederentransport en ander transportpersoneel voor zover noodzakelijk, die voor hun werk met personenvervoer reizen.

En personen werkzaam in de energiesector, dus olie- en gasplatformen en windmolenparken, offshorebedrijven die diensten verlenen aan deze sector, en air-, cruise- en ferrycrew als zij in uitoefening van hun functie reizen. Ook transportpersoneel of zeevarenden die naar of van hun werk in Nederland reizen, zijn uitgezonderd van een negatieve PCR-testuitslag.

Coronatestplicht Voor Luchtreizigers Blijft Splijtzwam

Als zij langer dan 48 uur in het Verenigd Koninkrijk zijn, geldt dat chauffeurs op ferry’s verplicht zijn een negatieve corona-sneltestuitslag te tonen. Deze test mag maximaal 24 uur oud zijn als zij aan boord gaan van de ferry. Op de website van Transport en Logistiek Nederland staat meer informatie en een overzicht met landeninformatie voor de transportsector.

Deze keuze is mogelijk in plaats van een sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen. PCR-test voor reizigers. De bemanning aan boord van vliegtuigen of schepen hoeft geen PCR-test en geen sneltest te hebben als zij niet van boord gaan in een hoog-risicogebied en direct aansluiten verder (terug) vliegen of varen.

Vereniging Van Kleinschalige Reisorganisaties

De volgende mensen hebben geen NAAT (PCR)-testuitslag, verklaring en sneltestuitslag nodig: Personen onder de 13 jaar. Reizigers uit veilige landen. Grenswerkers, grensstudenten en grensscholieren. Personeelsleden van diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen of internationale organisaties in Nederland, en de leden van hun officiële huishouden, die als zodanig zijn of worden geregistreerd bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Houders van Nederlandse diplomatieke paspoorten, als zij in uitoefening van hun functie reizen of als zij van of naar hun werkzaamheden reizen. Staatshoofden en leden van een buitenlandse regering. Coronatest voor reizigers. Passagiers op een vlucht die Nederland niet als eindbestemming hebben, maar wegens onvoorziene omstandigheden naar een Nederlandse luchthaven moeten uitwijken. Passagiers met een NATO Travel Order of een NATO-2-visum.

Pcr-test Nodig Voor Reizigers; Waar Te Halen?

Update Coronavirus - Reizen Naar Latins-amerikaCoronalab: Betrouwbare Coronatest - Testen Voor Reizigers

Functionarissen met een verklaring van de Koninklijke Marechaussee die reizen en taken uitvoeren van nationaal belang in opdracht van de Minister of Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de eventuele personen die door deze functionarissen worden begeleid. Deze reizigers hebben wel een gezondheidsverklaring nodig - Vraag en Antwoord: wanneer negatieve testuitslag nodig. U woont in een andere lidstaat van de EU/Schengen/VK en u werkt/studeert/gaat naar school in Nederland en keert tenminste eenmaal per week terug naar uw woonplaats in die andere lidstaat van de EU/Schengen/VK.U moet aantonen dat u in het ene land woont (bijvoorbeeld door een huurcontract of verklaring van een (gemeentelijke) overheid) en dat men werkt, studeert of naar school gaat in een andere lidstaat (bijvoorbeeld door een arbeidsovereenkomst, verklaring van werkgever, bewijs van inschrijving bij een universiteit/school of verklaring van een school/universiteit) - PCR-test voor reizigers.

Navigation

Home

Latest Posts

Krachttraining Voor Kickboksers - Sport

Published May 06, 21
7 min read

Kan Een Oorpiercing Beter Bij De Tattooshop?

Published Apr 30, 21
1 min read